Журка у болници у Хрватској: Пију, плешу и певају и то без маски (ВИДЕО)

Хрватски РТЛ објавио је снимак журке у Клиничкој болници Дубрава, на којем се види како медицинске сестре и помоћно особље певају, плешу и пију алкохол, не поштујући епидемиолошке мере попут држања дистанце и ношења заштитних маски, преноси Индекс.

Журка у ковид болници у Хрватској, фото: Јутјуб
Журка у ковид болници у Хрватској, фото: Јутјуб

„Хармоника накићена новчаницама, алкохол, гласно пјевање. Медицинске сестре и помоћно особље у колу. Без дистанце, без маски“, наводи РТЛ додајући да је овај „скандалозни снимак“, који су проследиле том медију неки од запослених у болници, настао почетком месеца.

Једна од запослених послала је и писмо РТЛ-у у којем наводи да за више од 20 година радног стажа није доживела ништа слично.

„У оваквим ситуацијама ме је срам што сам медицинска сестра. У 20 година стажа ово нисам доживела. Непоштивање епидемиолошких мјера, алкохол у потоцима, тамбуре, песма и плес. И све то у простору болнице у режији дјелатника. Не знам ко је дозволио бенд у болници и је ли за то знао, али очекујем санкције за актере овог догађаја. Мислим да се овиме бацила ружна слика на остале запослене који свој посао раде како треба, цјела болница бруји о спорној журци, а вријеме је и да се за то одговара и спречи у будуће. Боримо се против вируса, а сами га ширимо. Љута сам и разочарана“, написала је једна сестра.

В.д. директора КБ Дубрава Ивица Лукшић рекао је да није упознат са случајем.

„Изненађен сам, али морате знати да у болници људи напорно раде и да морам видјети све околности што је довело до тога да би вам могао нешто детаљније рећи. Кад утврдимо околности извијестит ћемо вас“, рекао је“, рекао је Лукшић.

За сада није познато који је повод био за славље, као и колико је запослених у тренутку одржавања забаве било у смени задужено за бригу о пацијентима, а колико их је остало након што им се завршила смена.

Грађанима у Хрватској забрањено је окупљање више од десет особа у сопственом дому, а забрањено је и окупљање људи из више од два домаћинства.

Извро: РТС, РТЛ, ИНДЕКС

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: