Министар Вулин: Нишка полиција открила 1.713 прекршаја, 22 возача возила под дејством алкохола

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је јуче у Нишу да је саобраћајна полиција у том граду, у последња четири дана, од увођења појачане контроле саобраћаја, открила 1.713 саобраћајних прекршаја.  
Министар Вулин, фото: МУП
Министар Вулин, фото: МУП

Министар Вулин, који је одржао састанак са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Нишу на коме су анализирани резултати уведених мера и појачаног присуства саобраћајне полиције на улицама Ниша, прецизирао је да су у откривеним прекршајима две биле насилничке вожње и да су откривена 22 возача која су возила под дејством алкохола.

„Нишлије, када протестујете против бахате вожње, када протестујете против оних који крше саобраћајне прописе, треба да знате да су то ваши суграђани, људи са којима делите улицу, пут, живот. Нема те полиције која ће вам сачувати ред и мир ако ви не будете поштовали саобраћајне прописе“, истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, три дана након трагедије у којој су 4. јануара ове године два пешака погинула на тротоару када је на њих налетео аутомобил, саобраћајна полиција у Нишу привела је двадесетдвогодишњег младића који је, у граду, возио БМВ брзином вишом од 140 километара на час.

Министар је апеловао на грађане да воде рачуна у саобраћају и да поштују саобраћајне прописе.

Министарство унутрашњих послова, како је навео, појачало је рад нишке саобраћајне полиције кроз испомоћ колега који су дошли из Београда, Јагодине и предузело све мере како би обезбедило да нишке улице буду безбедније.

„Договорили смо се са градом Нишом, да се поставе нове камере, ограде, да се подигне висина ивичњака. Све ћемо ми урадити, али без вас ово ништа неће моћи и знајте да када протестујете, протестујете против бахатих возача који су ваши суграђани и ваше комшије“, поручио је министар Вулин.

Састанку у Полицијској управи у Нишу присуствовали су и директор полиције Владимир Ребић, начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов и начелник Полицијске управе у Нишу Славиша Виријевић.

По завршеном састанку министар Вулин обишао је на више пунктова припаднике саобраћајне полиције који патролирају у Нишу.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: