Неопходна помоћ Сврљижанину који је ратовао на Кашарама…

Војник Драган Николић из Црнољевице код Сврљига био је учесник битке која је трајала 67 дана на југословенско-албанској граници, на Кошарама.

Кошаре, илустрација, граница, фото: Гугл
Кошаре, илустрација, граница, фото: Гугл

Та битка однела је 108 живота, а Драган је био на првој линији одбране своје земље.

Данас је готово од свих заборављен. Има здравствених проблема, а последњих дана је тешко покретан.

Млад је човек па има снаге, али га је стигло све оно кроз шта је прошао, коментаришу мештани Црнољевице код Сврљига.

Драгана Николића је потребно хоспитализовати, јер му је неопходна медицинска помоћ, али највећи проблем га је задесио јер, како на је рекао, нису га оставили на болничко лечење због пандемије коронавируса.

Тим поводом посетио га је председник општине Сврљиг Мирослав Марковић са председником Удружења СУБНОР Зораном Михајловићем како би разговарали о евентуалној помоћи општине, удружења и других релевантних институција.

Драган је у лошем здравственом стању и морамо му помоћи. Покушаћу да преко својих конекција и конекција народног посланика Милије Милетића помогнемо Драгану да што пре оде на болничко лечење, јер му је то у овом тренутку најнеопходније, рекао је Марковић за наш портал.

Председник је породици Николић однео пакете помоћи из Црвеног крста – основне животне намирнице, зејтин, брашно и сл.

Пошто Драган Николић живи са братом и ћерком, председник Марковић је девојчици уручио новогодишњи пакетић и пожелео да што пре преброде кризу, а да њен отац што пре оздрави.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: