Лакши пацијенти из Београда биће пребачени у Ниш и Крагујевац

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је данас да ће лакши пацијенти из ковид болница у Београду данас бити пребачени у привремене болнице у Нишу и Крагујевацу, а сутра у Нишку бању, како би се ослободили капацитети у главном граду за најтеже пацијенте.

Министар Златибор Лончар, фото: Јутјуб Танјуг
Министар Златибор Лончар, фото: Јутјуб Танјуг

Лончар је на састанку с директорима ковид болница рекао да Београд има највеће проблем са болничким капацитетима, најавивши да се отвара ковид болница и у Лесковцу.

Данас ћемо упутити додатне респираторе у болнице у Краљеву и Лозници које попуњавају капацитете у интензивним негама, навео је Лончар и указао на то да никада није било више прегледа, позитивних пацијената, и оних који захтевају болничко лечење.

Министар је рекао да је Влада Србије данас усвојила предлоге мера које је медицинска струка тражила, да су оне усклађене са законом и да могу да се спроведу и контролишу.

Суштина свега је да нема контакта. Вирус је ушао у породицу, ушао је у кућу, навео је Лончар и додао да породица може да прошета, да изађе у ресторан на ручак, у кафић да попију кафу, али да се избегавају контакти са другим особама.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: