Изградња нових вртића у сарадњи са Светском банком! Међу првима биће отворени у Дољевцу и Житорађи

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и шеф Канцеларије Светске банке у Србији Стивен Ндегва оценили су данас да је сарадња ресорног министарства и Светске банке веома успешна и има одличне резултате.

Вртић у Сврљигу, илустрација, архива, фото: Нишке новине
Вртић у Сврљигу, илустрација, архива, фото: Нишке новине

Ружић је, говорећи о пројектној активности двеју институција којом се граде, уређују и адаптирају предшколске установе у најмање 30 локалних самоуправа широм Србије, исказао захвалност на спремности да се заједно ради на стварању бољих услова за развој деце.

Он је навео да је у плану скорашње отварање прва три вртића у Дољевцу, Житорађи и Сремској Митровици, као и почетак грађевинских радова на пет нових вртића у Крушевцу (два објекта), Мерошини, Лозници и Смедереву.

Истовремено, како је поручио, водићемо рачуна о маргиналним групама подржавајући их да превазиђу изазове са којима се сада суочавају, како бисмо учинили васпитање и образовање доступнијим и инклузивнијим за децу из ових група.

Ружић је нагласио да је од изузетне важности и покретање трансформације научноистраживачких института и центара.

Према његовим речима, бржи развој нашег образовног система, а посебно научног и технолошког капацитета наших институција, директно мотивише младе људе да остану и да своју каријеру и усавршавање наставе у својој земљи.

Ндегве је подвукао веома успешну сарадњу двеју институција, уз очекивање да ће се она и даље унапређивати.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: