УИКС прима у стални радни однос 298 службеника

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Владе Републике Србије саопштила је да ће, у циљу јачања система безбедности, примити ове године на неодређено време 298 службеника у казнено-поправним заводима, подсетивши на то да је, од 2018. до данас, више од 600 службеника засновало стални радни однос.

Фото: mpravde.gov.rs
Фото: mpravde.gov.rs

Ове године ће од 298 службеника највише бити примљено у најбројнијој служби у систему – Служби за обезбеђење, и то 133 припадника у 24 завода.

Од тога је у јуну, 81 припадник почео са радом у шест завода.

У највећем заводу у земљи у Сремској Митровици почела су да раде 24 нова командира, а у највећој притворској јединици, Окружном затвору у Београду, њих 25.

Са радом је почело и 18 командира у КПЗ у Београду, шест у КПЗ у Шапцу, пет Специјалној затворској болници у Београду и три у Окружном затвору у Краљеву.

Управа је раније ове године на неодређено време запослила службенике и у свим другим службама – Служби за здравствену заштиту, Служби за обуку и упошљавање, Служби за обезбеђење, Служби за опште послове и Служби за третман.

Такође, Управа подсећа и на то да је у току 2019. године у стални радни однос примљено 140, а у 2018. години 170 службеника, од чега је 120 примљено у нови КПЗ у Панчеву, који је почео са радом 1. октобра 2018. године.

Заједно са 2020. годином, реч је о више од 600 службеника који су примљени за стално.

Управа ће наставити да јача капацитете и запошљава у свим службама, истовремено водећи рачуна и о њиховој континураној едукацији, наводи се у саопштењу.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: