Додатна средства за обнову објеката уништених у поплавама 2019. године

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници одлуку да се, у оквиру Државног програма обнове, определе додатна средства за инфраструктуру јединица локалне самоуправе и за објекте јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите оштећених или порушених у поплавама у јуну 2019. године.

Влада, фото: Гугл
Влада, фото: Гугл

За обнову оштећених и порушених објеката инфраструктуре услед поплаве и града у том периоду, Влада је обезбедила додатна средства у износу од 120 милиона динара.

Додатних 450 милиона динара обезбеђено је за санирање објеката у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите.

Чланови Владе донели су одлуку о оснивању Научно-образовног центра „Пештер“ у Сјеници у којем ће се спроводити аналитичка истраживања о климатолошким променама на Сјеничко-пештерској висоравни, као и њиховом утицају на развој производње здраве хране, као једној од најперспективнијих привредних грана и основе привредног развоја тог краја.

Овај центар оснива се као вишефункционална установа, у циљу организације образовних и научних скупова, семинара и округлих столова, летњих школа и кампова, радионица, колонија из области климатологија и здраве хране и њиховог утицаја на развој туризма.

У циљу организације образовних, истраживачких, стручних и научних делатности на пољу геологије и туризма, Влада Србије донела је одлуку о оснивању научно и образовно-истраживачког центра „Милутин Миланковић“ у Белој Цркви.

Талентованим ученицима и студентима пружиће се прилика да се суоче са изазовима које немају прилике да сретну у обичајеном школском и високошколском образовању и да у изабраном подручју науке напредују и стичу нова знања, а уједно развијају самосталност и оригиналност у решавању проблема.

На седници је донета одлука да се спортска национална признања доделе рукометашу Ненаду Вучковићу за освојену сребрну медаљу на Европском првенству одржаном у Београду 2012. године и Брижитки Молнар за освојену бронзану медаљу на Светском првенству у одбојци одржаном у Јапану 2006. године.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: