Sport

TAŽ DOMAĆIN ITF TURNIRA: Teniseri i teniserke iz velikog broja zemalja stižu u Niš, ali ove godine bez publike

Emilija sa titulom u dublu, trener TAŽa Marko Janković ZLATIBOR

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 28. septembra do 4. oktobra igraće se SERBIA JUNIOR TOUR/Niš OPEN 2020 – međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Kvalifikacioni deo turnira počinje u ponedeljak 29. septembra, dok će glavni deo turnira početi u sredu 30. septembra 2020. godine. Finale se igra u nedelju 4. oktobra. Turnir je prvobitno planiran da se odigra tokom proleća, ali zbog dobro poznate situacije turnir je pomeran više puta i na kraju će biti odigran, ali u skladu sa epidemiološkim merama.

Na fotografiji su Emilija Zdravković (TAŽ) i Marko Janković (trener Teniske akademije Živković) na Zlatiboru sa šampionskom titulom u dublu.
Na fotografiji su Emilija Zdravković (TAŽ) i Marko Janković (trener Teniske akademije Živković) na Zlatiboru sa šampionskom titulom u dublu / Foto: TAŽ

Ove godine se igra u nešto manjem formatu, pa će se za prvi reket turnira boriti oko 100 tenisera i teniserki, ali oni dolaze iz velikog broja zemalja (Srbija, Austrija, Velika Britanija, Nemačka, Rusija, Bugarska, Belgija, Izrael, Turska, Amerika, Kina, Hrvatska, Italija…). Ove godine će svi mečevi biti održani bez prisustva publike.

U susret turniru zapažene rezultate je postigla Emilija Zdravković (TAŽ) koja se nakon tri odigrana ITF turnira vraća u Niš i biće jedna od favoritkinja. Niška teniserka je prvo odigrala dva turnira u Mostaru, gde je stigla do drugog i trećeg mesta, a onda je osvojila dubl na Zlatiboru i bila treća u singlu. Od ostalih rezultata Teniske akademije Živković izdvojićemo i sledeće: treće mesto teniserki na Ekipnom prvenstvu Srbije do 14 godina, Anja Stanković (TAŽ) i Nikola Jović (TAŽ) su bili najbolji na Sportskim igrama mladih i oni će predstavljati Srbiju na završnici u Sarajevu. Nikola Jović (TAŽ) je stigao i do šampionske titule u dublu na Tennis Europe turniru u Čačku za tenisere do 14 godina. Na turniru u Knjaževcu za teniserke do 16 godina Mina Milosavljević (TAŽ) je bila druga, a Sara Milosavljević (TAŽ) treća. Bili su uspešni i najmlađi, u konkurenciji do 10 godina na turniru u Nišu Danica Todorović (TAŽ) je bila prva, Aleksandra Stojanović (TAŽ) i Radovan Petrović (TAŽ) su zauzeli druga mesta, a treća mesta su pripala Lori Orlović (TAŽ) i Danici Marjanović (TAŽ), odnosno Luki Periću (TAŽ).

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Vera

Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Velika suma novca! ! !

Doljevčanin stekao sedam miliona evra utajom poreza i prevarama u Nemačkoj! UHAPŠEN U NIŠU

Politika je...

SVRLJIG: Na lokalne izbore u koaliciji SNS-SPS-ZAVETNICI

Obaveštenje za vozače

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 11. do 17. marta