ТАЖ ДОМАЋИН ИТФ ТУРНИРА: Тенисери и тенисерке из великог броја земаља стижу у Ниш, али ове године без публике

На теренима Тениске академије Живковић (ТАЖ) од 28. септембра до 4. октобра играће се СЕРБИА ЈУНИОР ТОУР/Ниш ОПЕН 2020 – међународни тениски турнир за јуниоре и јуниорке до 18 година из серије ИТФ. Квалификациони део турнира почиње у понедељак 29. септембра, док ће главни део турнира почети у среду 30. септембра 2020. године. Финале се игра у недељу 4. октобра. Турнир је првобитно планиран да се одигра током пролећа, али због добро познате ситуације турнир је померан више пута и на крају ће бити одигран, али у складу са епидемиолошким мерама.

На фотографији су Емилија Здравковић (ТАЖ) и Марко Јанковић (тренер Тениске академије Живковић) на Златибору са шампионском титулом у дублу.
На фотографији су Емилија Здравковић (ТАЖ) и Марко Јанковић (тренер Тениске академије Живковић) на Златибору са шампионском титулом у дублу / Фото: ТАЖ

Ове године се игра у нешто мањем формату, па ће се за први рекет турнира борити око 100 тенисера и тенисерки, али они долазе из великог броја земаља (Србија, Аустрија, Велика Британија, Немачка, Русија, Бугарска, Белгија, Израел, Турска, Америка, Кина, Хрватска, Италија…). Ове године ће сви мечеви бити одржани без присуства публике.

У сусрет турниру запажене резултате је постигла Емилија Здравковић (ТАЖ) која се након три одиграна ИТФ турнира враћа у Ниш и биће једна од фавориткиња. Нишка тенисерка је прво одиграла два турнира у Мостару, где је стигла до другог и трећег места, а онда је освојила дубл на Златибору и била трећа у синглу. Од осталих резултата Тениске академије Живковић издвојићемо и следеће: треће место тенисерки на Екипном првенству Србије до 14 година, Ања Станковић (ТАЖ) и Никола Јовић (ТАЖ) су били најбољи на Спортским играма младих и они ће представљати Србију на завршници у Сарајеву. Никола Јовић (ТАЖ) је стигао и до шампионске титуле у дублу на Теннис Еуропе турниру у Чачку за тенисере до 14 година. На турниру у Књажевцу за тенисерке до 16 година Мина Милосављевић (ТАЖ) је била друга, а Сара Милосављевић (ТАЖ) трећа. Били су успешни и најмлађи, у конкуренцији до 10 година на турниру у Нишу Даница Тодоровић (ТАЖ) је била прва, Александра Стојановић (ТАЖ) и Радован Петровић (ТАЖ) су заузели друга места, а трећа места су припала Лори Орловић (ТАЖ) и Даници Марјановић (ТАЖ), односно Луки Перићу (ТАЖ).

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: