Školska godina

Sve je spremno za početak školske godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema potrebe da se početak školske godine pomera za dve nedelje, kako je zatražila Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Škola, ilustracija, Piksebej
Škola, ilustracija, Piksebej

Brnabić je tokom obilaska Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu prenela novinarima da su Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Vlada Srbije blagovremeno dali preporuke školama za odvijanje nastave i da su svi imali dovoljno vremena da se pripreme.

Ona je ocenila da bi bilo besmisleno da su preporuke dali ranije jer niko nije mogao da predvidi epidemiološku situaciju, koja se i sada prati.

Prema njenim rečima, od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati – ukoliko bude bolja dozvolićemo veća odeljenja, a ako bude lošija sprovodiće se onlajn nastava.

Premijerka je napomenula da je Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ napravio poseban tim koji će pratiti samo epidemiološku situaciju u obrazovnim ustanovama.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li Vlada razmišlja o tome da obezbedi školama i zaštitne maske, istakla da će Vlada biti tu da pruži svu podršku kako bi svi bili bezbedni, podsetivši na to da su obezbeđeni računari za svu decu koja ih nisu imala kada su škole zatvorene zbog epidemije.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt

Ekonomija

Poskupljuje kafa od 1. jula?!

Srbija

Posle 24 godine ponovo igramo na Evropskom prvenstvu u fudbalu!