Све је спремно за почетак школске године

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да нема потребе да се почетак школске године помера за две недеље, како је затражила Унија синдиката просветних радника Србије.

Школа, илустрација, Пиксебеј
Школа, илустрација, Пиксебеј

Брнабић је током обиласка Факултета ликовних уметности у Београду пренела новинарима да су Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19 и Влада Србије благовремено дали препоруке школама за одвијање наставе и да су сви имали довољно времена да се припреме.

Она је оценила да би било бесмислено да су препоруке дали раније јер нико није могао да предвиди епидемиолошку ситуацију, која се и сада прати.

Према њеним речима, од епидемиолошке ситуације зависи како ће се ситуација даље одвијати – уколико буде боља дозволићемо већа одељења, а ако буде лошија спроводиће се онлајн настава.

Премијерка је напоменула да је Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ направио посебан тим који ће пратити само епидемиолошку ситуацију у образовним установама.

Она је, одговарајући на питање да ли Влада размишља о томе да обезбеди школама и заштитне маске, истакла да ће Влада бити ту да пружи сву подршку како би сви били безбедни, подсетивши на то да су обезбеђени рачунари за сву децу која их нису имала када су школе затворене због епидемије.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: