Општина Сврљиг уз помоћ Ђоковићеве фондације гради вртић

У сврљишком селу Драјинац одржан је састанак родитеља деце предшколског узраста из овог села са директором ПУ ,,Полетарац“ Дејаном Милетићем, народним послаником Милијом Милетићем и директором ЦТКС Сврљиг Мирославом Марковићем на тему уписа деце за похађање програма предшколског васпитања и образовања.

Драјинац село, фото: М.М.
Драјинац село, фото: М.М.

Наиме, општина Сврљиг ће у сарадњи са Фондацијом ,,Новак Ђоковић“ у наредних неколико месеци извршити комплетну адаптацију и санацију објекта ОШ ,,Добрила Стамболић у Драјинцу.

На овај начин биће побољшани постојећи услови за боравак деце основношколског узраста и створиће се неопходни предуслови за боравак деце предшколског узраста од 2 до 6,5 година.

Како је директор Милетић рекао, у току је израда пројектно техничке документације, а очекује се да ће радови на адаптацији и санацији бити готови током јесени.

Ово је прави пример изједначавања услова живота у селу и у граду. Драјианц је добио асфалтирани пут целом дужином, близу 4км, сада припремамо објекат да би деца имала знатно боље услове за рад и напредовање и то је оно на чему интезнивно радимо – да људи остану у селу и имају све услове као у граду, рекао је Марковић.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: