Dobra vest

Opština Svrljig uz pomoć Đokovićeve fondacije gradi vrtić

vrtic-skola

U svrljiškom selu Drajinac održan je sastanak roditelja dece predškolskog uzrasta iz ovog sela sa direktorom PU ,,Poletarac“ Dejanom Miletićem, narodnim poslanikom Milijom Miletićem i direktorom CTKS Svrljig Miroslavom Markovićem na temu upisa dece za pohađanje programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Drajinac selo, foto: M.M.
Drajinac selo, foto: M.M.

Naime, opština Svrljig će u saradnji sa Fondacijom ,,Novak Đoković“ u narednih nekoliko meseci izvršiti kompletnu adaptaciju i sanaciju objekta OŠ ,,Dobrila Stambolić u Drajincu.

Na ovaj način biće poboljšani postojeći uslovi za boravak dece osnovnoškolskog uzrasta i stvoriće se neophodni preduslovi za boravak dece predškolskog uzrasta od 2 do 6,5 godina.

Kako je direktor Miletić rekao, u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije, a očekuje se da će radovi na adaptaciji i sanaciji biti gotovi tokom jeseni.

Ovo je pravi primer izjednačavanja uslova života u selu i u gradu. Drajianc je dobio asfaltirani put celom dužinom, blizu 4km, sada pripremamo objekat da bi deca imala znatno bolje uslove za rad i napredovanje i to je ono na čemu inteznivno radimo – da ljudi ostanu u selu i imaju sve uslove kao u gradu, rekao je Marković.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom