Тестира се 6Г мрежа: Теорије завере успоравају 5Г

У Кини се тренутно проучава технологија која ће да чини основу 6Г мреже.

Илустрација, 6г мрежа, фото: Мухамед Хасан, pixabay.com
Илустрација, 6г мрежа, фото: Мухамед Хасан, pixabay.com

Ово раде стручњаци из кинеске компаније „Xиаоми“, а генерални директор и оснивач компаније Леј Ђуен није желео да открива детаље прелиминарних тестирања. Истакао је, међутим, да ће важан услов за развој технологије 6Г бити успостављање широке сателитске интернет мреже.

„Нису довољне само базне станице и сателити. Неопходна је подршка терминала из свих места. Предстоји нам много истраживања у тој области, али Xиаоми не планира да директно учествује у комерцијалном коришћењу аерокосмичког простора“, рекао је директор „Xиаоми“ компаније, преноси РБК.

Притом, Леј Ђуен је истакао да су пандемија вируса корона и велики број присталица теорија завере негативно утицали на развој 5Г мреже, али да ће компанија наставити да развија ту сферу, као и да ће производити паметне телефоне који ће подржавати мрежу пете генерације.

Према речима директора кинеске компаније, крајем 2020. године „Xиаоми“ ће престати да производи паметне телефоне који подржавају 4Г мрежу за кинеско тржиште. „Xиаоми“ тренутно прави залихе тих уређаја.

У наредним месецима компанија ће се фокусирати на развој 5Г уређаја, развој сателитског интернета и истраживање 6Г мреже. Леј Ђуен је истакао да ће увођење 5Г мреже значајно побољшати животе људи, пише Спутњик.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: