Au..

Testira se 6G mreža: Teorije zavere usporavaju 5G

Ilustracija, 6g mreža, foto: Muhamed Hasan, pixabay.com

U Kini se trenutno proučava tehnologija koja će da čini osnovu 6G mreže.

Ilustracija, 6g mreža, foto: Muhamed Hasan, pixabay.com
Ilustracija, 6g mreža, foto: Muhamed Hasan, pixabay.com

Ovo rade stručnjaci iz kineske kompanije „Xiaomi“, a generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja. Istakao je, međutim, da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

„Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u toj oblasti, ali Xiaomi ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora“, rekao je direktor „Xiaomi“ kompanije, prenosi RBK.

Pritom, Lej Đuen je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema rečima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine „Xiaomi“ će prestati da proizvodi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. „Xiaomi“ trenutno pravi zalihe tih uređaja.

U narednim mesecima kompanija će se fokusirati na razvoj 5G uređaja, razvoj satelitskog interneta i istraživanje 6G mreže. Lej Đuen je istakao da će uvođenje 5G mreže značajno poboljšati živote ljudi, piše Sputnjik.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji