Politika

IZBORI 2020: DJB krenuo sa prikupljanjem potpisa

DJB_new_logo

Od ponedeljka 11. maja, Dosta je bilo započinje sa prikupljanjem potpisa za izlazak DJB na predstojeće izbore, dok će simpatizeri DJB na istom mestu moći da daju i potpis za registrovanje stranke. Konačnu odluku o izlasku na izbore će doneti organi DJB nakon prikupljenih potpisa.

Dosta je bilo, logo
Dosta je bilo, logo

Dok javnost čeka da se svaka stranka i strančica, medij, javna ličnost, NVO i EU zvaničnik izjasni o izborima u Srbiji, DJB će prikupiti potpise. DJB je bio dovoljno strpljiv i više nećemo čekati nikoga. Nećemo dozvoliti da i mi i naši birači budemo prevareni političkim manevrima EU, bivše i sadašnje vlasti, SzS i PSG.

SzS je načeo, a PSG srušio bojkot. DJB je imao dogovor sa SzS i PSG o bojkotu predstojećih izbora. DJB je početkom 2019. godine jasno rekao da je bojkot sredstvo, nije cilj. Cilj su fer izborni uslovi. Bojkot je najbolji način da dođemo do cilja, ali samo ako u tome učestvuje cela opozicija. Ukoliko u bojkotu ne učestvuje cela opozicija, već samo okrnjeni SzS, bojkot je samo besmislen čin koji ne može da postigne cilj i zbog opozicionog medijskog mraka postaje političko samoubistvo svih koji nisu bivša vlast. DJB neće dozvoliti da na ovako providan način bude prevaren.

PSG ima veću podršku u biračkom telu od svake pojedinačne članice SzS. Isto važi i za DJB. Svi pokušaji okrnjenog SzS da umanji značaj i ignoriše “odluku” PSG kojom ruše bojkot su u najmanju ruku čudni. Isto kao što je bilo čudno ćutanje i SzS i PSG i svih medija na poziv DJB da 17. marta ustanu zajedno u odbranu Ustava, naše slobode i vladavine prava. Time su najdirektnije pomogli Vučiću da uradi sve što je naumio, iživljava se nad nacijom i onda mirno nastavi sa nameštenim izborima. DJB im to neće zaboraviti.

Dogovor o bojkotu su prvo iz SzS napustili Zelenović u Šapcu, Paunović u Paraćinu i Stamatović u Čajetini, pod izgovorom da su to samo lokalni izbori. I SzS i PSG su ćutali. Onda je bojkot napustilo i Đilasovo udruženje “1 od 5 miliona”. Sada bojkot napušta i PSG i svi zajedno se prave naivni. Najavljuju se i izlasci Đilasa i NDBG na lokalne izbore. PSG još najavljuje da će napraviti koaliciju sa Zoranom Živkovićem, Zelenovićem iz Šapca i Paunovićem iz Paraćina koji bi izgleda ipak i na republičke izbore. Ceo ovaj politički manevar treba, izgleda, da u parlament na mala vrata prošvercuje celu bivšu vlast i NVO miljenike, baš kao što bi to i EU i Vučić želeli. DJB tu igranku neće nemo posmatrati.

Dok DJB prikuplja potpise, SzS i PSG imaju dovoljno vremena da se vrate na ono što smo zajedno dogovorili. Ovo se posebno odnosi na Dragana Đilasa i Sergeja Trifunovića, koji bez mišljenja Đilasa ni jednu političku odluku do sada nije doneo, uključujući i odluku da uđe u politiku i kandiduje se na mesto predsednika PSG. Ukoliko se njih dvojica vrate našem originalnom dogovoru o bojkotu, neće ni nama biti teško da uradimo isto. Međutim, nećemo dozvoliti da budemo prevareni zajedno sa našim biračima.
Nakon ovog fijaska sa neiskrenim “partnerima” koji samo gledaju kako da vas prevare, DJB više sa SzS, PSG, bivšom vlašću i svim ostalim “EU nema alternativu” političarima neće ništa zajedno raditi. Njihova vizija Srbije je slična viziji Aleksandra Vučića: kolonija jeftine radne snage sa kolonijalnom upravom u Berlinu. Jedina razllika je što oni vide sebe umesto Vučića na vlasti.

Naša vizija je vizija suverene Srbije sa slobodnim građanima koji sami biraju i smenjuju svoju vlast, Srbije koja oseća dug prema precima koji su utkali svoje živote u našu slobodu, u kojoj se vlast boji građana i koja radi u interesu građana, Srbije u kojoj se lepo i rado živi. Ne pristajemo na manje od toga.

Na kraju podsećamo javnost da je DJB 2017. godine već prikupio i blagovremeno predao više nego dovoljan broj potpisa za registraciju stranke, ali je Ministarstvo za državnu upravu tada odbilo DJB zahtev, izgovarajući se na izgled obrasca koji Zakon o registraciji političkih stranka i ne pominje. Na taj način SNS je praktično poništio jasno izraženu volju i podršku DJB više od 10.000 građana, uredno overenu kod notara. SNS se 2017. godine, nakon predsedničkih izbora, nadao da će na taj način obeshrabriti DJB da nastavi svoje političko delovanje. Tri godine kasnije, jasno je kao dan da im se ta nada izjalovila, jer podrška DJB iz dana u dan raste, tako da smo uvereni da se neće usuditi da po drugi put nekakvim jeftinim trikom dovedu u pitanje potpise građana Srbije.

Ceo tekst: https://dostajebilo.rs/blog/2020/05/10/djb-pocinje-prikupljanje-potpisa-u-ponedeljak/

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom

COVID 19

U Srbiji potvrđeno 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kultura i umetnost

Otvorena izložba „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ u Nišu

Do 35 godina starosti

Raspisan konkurs za prijem kandidata iz građanstva na kurs za podoficire