ИЗБОРИ 2020: ДЈБ кренуо са прикупљањем потписа

Од понедељка 11. маја, Доста је било започиње са прикупљањем потписа за излазак ДЈБ на предстојеће изборе, док ће симпатизери ДЈБ на истом месту моћи да дају и потпис за регистровање странке. Коначну одлуку о изласку на изборе ће донети органи ДЈБ након прикупљених потписа.

Доста је било, лого
Доста је било, лого

Док јавност чека да се свака странка и странчица, медиј, јавна личност, НВО и ЕУ званичник изјасни о изборима у Србији, ДЈБ ће прикупити потписе. ДЈБ је био довољно стрпљив и више нећемо чекати никога. Нећемо дозволити да и ми и наши бирачи будемо преварени политичким маневрима ЕУ, бивше и садашње власти, СзС и ПСГ.

СзС је начео, а ПСГ срушио бојкот. ДЈБ је имао договор са СзС и ПСГ о бојкоту предстојећих избора. ДЈБ је почетком 2019. године јасно рекао да је бојкот средство, није циљ. Циљ су фер изборни услови. Бојкот је најбољи начин да дођемо до циља, али само ако у томе учествује цела опозиција. Уколико у бојкоту не учествује цела опозиција, већ само окрњени СзС, бојкот је само бесмислен чин који не може да постигне циљ и због опозиционог медијског мрака постаје политичко самоубиство свих који нису бивша власт. ДЈБ неће дозволити да на овако провидан начин буде преварен.

ПСГ има већу подршку у бирачком телу од сваке појединачне чланице СзС. Исто важи и за ДЈБ. Сви покушаји окрњеног СзС да умањи значај и игнорише “одлуку” ПСГ којом руше бојкот су у најмању руку чудни. Исто као што је било чудно ћутање и СзС и ПСГ и свих медија на позив ДЈБ да 17. марта устану заједно у одбрану Устава, наше слободе и владавине права. Тиме су најдиректније помогли Вучићу да уради све што је наумио, иживљава се над нацијом и онда мирно настави са намештеним изборима. ДЈБ им то неће заборавити.

Договор о бојкоту су прво из СзС напустили Зеленовић у Шапцу, Пауновић у Параћину и Стаматовић у Чајетини, под изговором да су то само локални избори. И СзС и ПСГ су ћутали. Онда је бојкот напустило и Ђиласово удружење “1 од 5 милиона”. Сада бојкот напушта и ПСГ и сви заједно се праве наивни. Најављују се и изласци Ђиласа и НДБГ на локалне изборе. ПСГ још најављује да ће направити коалицију са Зораном Живковићем, Зеленовићем из Шапца и Пауновићем из Параћина који би изгледа ипак и на републичке изборе. Цео овај политички маневар треба, изгледа, да у парламент на мала врата прошверцује целу бившу власт и НВО миљенике, баш као што би то и ЕУ и Вучић желели. ДЈБ ту игранку неће немо посматрати.

Док ДЈБ прикупља потписе, СзС и ПСГ имају довољно времена да се врате на оно што смо заједно договорили. Ово се посебно односи на Драгана Ђиласа и Сергеја Трифуновића, који без мишљења Ђиласа ни једну политичку одлуку до сада није донео, укључујући и одлуку да уђе у политику и кандидује се на место председника ПСГ. Уколико се њих двојица врате нашем оригиналном договору о бојкоту, неће ни нама бити тешко да урадимо исто. Међутим, нећемо дозволити да будемо преварени заједно са нашим бирачима.
Након овог фијаска са неискреним “партнерима” који само гледају како да вас преваре, ДЈБ више са СзС, ПСГ, бившом влашћу и свим осталим “ЕУ нема алтернативу” политичарима неће ништа заједно радити. Њихова визија Србије је слична визији Александра Вучића: колонија јефтине радне снаге са колонијалном управом у Берлину. Једина разллика је што они виде себе уместо Вучића на власти.

Наша визија је визија суверене Србије са слободним грађанима који сами бирају и смењују своју власт, Србије која осећа дуг према прецима који су уткали своје животе у нашу слободу, у којој се власт боји грађана и која ради у интересу грађана, Србије у којој се лепо и радо живи. Не пристајемо на мање од тога.

На крају подсећамо јавност да је ДЈБ 2017. године већ прикупио и благовремено предао више него довољан број потписа за регистрацију странке, али је Министарство за државну управу тада одбило ДЈБ захтев, изговарајући се на изглед обрасца који Закон о регистрацији политичких странка и не помиње. На тај начин СНС је практично поништио јасно изражену вољу и подршку ДЈБ више од 10.000 грађана, уредно оверену код нотара. СНС се 2017. године, након председничких избора, надао да ће на тај начин обесхрабрити ДЈБ да настави своје политичко деловање. Три године касније, јасно је као дан да им се та нада изјаловила, јер подршка ДЈБ из дана у дан расте, тако да смо уверени да се неће усудити да по други пут некаквим јефтиним триком доведу у питање потписе грађана Србије.

Цео текст: https://dostajebilo.rs/blog/2020/05/10/djb-pocinje-prikupljanje-potpisa-u-ponedeljak/

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: