Polako se vraćamo u normalu

Od sutra kreću sa radom frizerski saloni, teretane, saloni lepote…

U skladu sa Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja (u nastavku: Uredba), koja je objavljena u „Službenom glasniku RS” broj 60/20 od 24. aprila 2020. godine i koja stupa na snagu nareddnog dana od dana objavljivanja propisano je da:

Frizer, ilustracija, preuzeto: Pixabay.com, Jacqueline Macou
Frizer, ilustracija, preuzeto: Pixabay.com, Jacqueline Macou

– počev od 27. aprila 2020. godine pravna lica i preduzetnici koji obavljaju delatnost pružanja frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira, usluga fitnes klubova i teretana, aktivnosti turskih kupatila, sauna i parnih kupatila, solarijuma, salona za mršavljenje, salona za masažu i drugih usluga nege, održavanja i ulepšavanje lica i tela kod kojih je priroda delatnosti pružanja usluge takva da zahteva blizak kontakt između pružaoca i korisnika usluge, kao i korisnika usluge međusobno, čime se povećava opasnost od prenošenja zarazne bolesti COVID-19, mogu nastaviti sa obavljanjem delatnosti pod uslovom da budu primenjene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga:

    • ograničen broj lica u prostoriji,
    • obavezna dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku,
    • obavezna zamena korišćene papirne, plastične ili platnene galanterije,
    • obavezna upotreba zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica

i da u tom smislu donesu poseban plan primene mera, kao sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi u skladu sa zakonom i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Uredbom je pripisano da pored ovih mera prevencije Vlada odlukom može odrediti i druge
mere zaštite, ako to zahteva epidemiološka situacija.

U Uredbi se u skladu sa izvršenom dopunom navodi da su nadležne inspekcijske službe dužne su da kontrolišu primenu ovih propisanih mera.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Obaveštenje

Provera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje u gradu Nišu!

Potvrđeno

Od danas jedinstveno tržište rada Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Nišlija

Zoran Maksimović posvetio pesme Nišu i Niškoj Banji, mestima koja su mu u srcu

Dobra vest za poljoprivrednike

Počela isplata po hektaru, produžen rok za prijavu