У овој општини дају додатне олакшице за родитеље

Сваки вид помоћи локалних самоуправа данас је од великог значаја родитељима, поготову када се ради о субвенционисању или чак ослобађању од плаћања појединих потребштина јер на неки начин део финансијског терета општине скидају са леђа родитеља.

Илустрација, фото: Миреиа Паскула Мола, преузето са Pixabay.com
Илустрација, фото: Миреиа Паскула Мола, преузето са Pixabay.com

Пример добре праксе је општина Сврљиг која уводи бесплатну ужину за све ученике који похађају основну школу у том месту. 

Милетић, фото: Парламент Србије
Милетић, фото: Парламент Србије

Иницијатива је потекла од шефа одборничке групе и председника Уједињене сељачке странке Милије Милетића, а спроводе је људи на локалу.

Мирослав Марковић, фото: М. Миладиновић
Мирослав Марковић, фото: М. Миладиновић

По речима заменика председника ОО УСС Мирослава Марковића, сва деца у ОШ ,,Добрила Стамболић“ имаће право на бесплатну ужину у школској кухињи.

Ових дана расписана је јавна набавка по чијем окончању креће и званична примена ове мере у ОШ ,,Добрила Стамболић“, рекао је Марковић и додао да ће Општина на овај начин додатно растеретити породични буџет свих суграђана чија деца похађају наставу у ОШ ,,Добрила Стамболић“.

Марковић каже да УСС има и многе друге планове и идеје које ће реализовати у наредном периоду, а које ће реално бити на корист свих грађана.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: