Počela zamena parketa u sportskoj hali ,,Čair“

Gradonačelnik Darko Bulatović i većnik za sport Branislav Kačar obišli su Sportsku halu Čair u kojoj je u toku zamena parketa u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene čiji je Niš jedan od domaćina.

Parket, ilustracija, foto: Jan Mesaros, preuzeto sa sajta pixabay.com
Parket, ilustracija, foto: Jan Mesaros, preuzeto sa sajta pixabay.com

”Postojeći parket je star više od 8 godina. Nekoliko puta je oštećen u poplavama u hali, ali i od brojnih koncerata, sajmova i manifestacija koje su takođe nanele oštećenja, pre svega na konstrukciji ispod parketa. Ovi radovi koštaće oko 17 miliona dinara, a Niš će dobiti uslove za održavanje vrhunskih sportskih manifestacija”, pojasnio je većnik Branislav Kačar.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je ovo važan projekat za niški sport, i da je to samo deo onoga što Grad čini i ulaže u razvoj sporta.

”Zamena parketa biće završena do 10. juna kako bi sve bilo spremno za mečeve na Prvenstvu Evrope. Ovo, međutim, nije sve. Uskoro završavamo i najsavremeniju streljanu u Čairu. Do kraja juna očekujemo i građevinsku dozvolu za stadion i nastavak radova na njemu. POčeće i druga faza sređivanja terena u Rovčetu i niz drugih manjih projekata u svim delovima Niša. Velika sredstva ulažemo u sport i sportsku infrastrukturu, i mislim da sve bolji rezultati koje naši klubovi postižu to i opravdavaju”, poručio je Gradonačelnik Niša.

Izvor informacije: Grad Niš

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom