Братислав Дикић осуђен 8 година у Црној Гори

Виши суд у Подгорици изрекао је првостепену пресуду оптуженима за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори 2016. године.

Братислав Дикић, илустрација, фото преузет са Јутјуб канала Вијести.ме, ПртСцр
Братислав Дикић, илустрација, фото преузет са Јутјуб канала Вијести.ме, ПртСцр

Сви оптужени су проглашени кривим, а тренутно судија чита образложење пресуде. Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су двојица руских држављана Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић.

Кривим су проглашени и лидери Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и возач тог политичког савеза Михаило Чађеновић.

Поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води се посебно.

Оптужени Братислав Дикић осуђен је на јединствену казну од осам година за кривична дела тероризам у покушају путем помагање и стварање криминалне организације, а Педраг Богићевић за иста кривична дела осуђен је седам година.

Немања Ристић осуђен је на јединствену казну затвора од седам година за кривична јела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, Србољуб Ђорђевић и Милан Душић на по годину и по затвора, Бранка Милић на три године затвора, Драган Максић на годину и девет месеци затвора.

Кристина Христић осуђена је на условну казну затвора. Едуар Шишмаков осуђен је на јединствену казну затвора од 15 година за кртивична дела стварање криминалне организације и тероризам у покушају, а Владимир Попов на јединствену казну затвора од 12 година за иста кривична дела.

Подгорички Виши суд осудио је Андрију Мандића и Милана Кнежевића на по пет година.

Извор: Еспресо сајт

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: