Bratislav Dikić osuđen 8 godina u Crnoj Gori

Bratislav Dikić, ilustracija, foto preuzet sa Jutjub kanala Vijesti.me, PrtScr

Viši sud u Podgorici izrekao je prvostepenu presudu optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine.

Bratislav Dikić, ilustracija, foto preuzet sa Jutjub kanala Vijesti.me, PrtScr
Bratislav Dikić, ilustracija, foto preuzet sa Jutjub kanala Vijesti.me, PrtScr

Svi optuženi su proglašeni krivim, a trenutno sudija čita obrazloženje presude. Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Krivim su proglašeni i lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i vozač tog političkog saveza Mihailo Čađenović.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganje i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista krivična dela osuđen je sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična jela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet meseci zatvora.

Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora. Eduar Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krtivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična dela.

Podgorički Viši sud osudio je Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina.

Izvor: Espreso sajt

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja