Ministarstvo kulture raspisalo devet konkursa za javno informisanje

Ministarstvo kulture i informisanja (MKI) danas je raspisalo devet konkursa za proizvodnju medijskih sadržaja u 2019. godini, iako nije usvojen novi Pravilnik za sufinansiranje projekata, što je bio razlog za odlaganje konkursa.

Mediji, ilustracija, foto: M. Miladinović
Mediji, ilustracija, foto: M. Miladinović

Ministarstvo je od 2015. godine raspisivalo konkurse za medije u februaru ili početkom marta tekuće godine, a rok za slanje projekata bio je duži od mesec dana. Rok za slanja projekata na ovogodišnjem konkursu MKI je 25 dana.

MKI je za devet konkursa opredelio 274 miliona, što je 12 miliona dinara više nego prošle godine.

Inače, MKI raspisao je konkurse, nakon što su oko 90 lokalnih samouprava, uključujući i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama raspisali konkurse.

Za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za internet medije u 2019. godini opredeljeno je 30 miliona, za projekte proizvodnje medijskih sadržaja koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija devet miliona, a za sadržaje na jezicima nacionalnih manjina 40 miliona dinara.

Za projekate proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom opredeljeno je 13 miliona, za organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda 22 miliona, a za projekate proizvodnje medijskih sadržaja za radio 30 milona dinara.

Na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama  regiona opredeljeno je 21 milion, za projekata proizvodnje medijskih sadržaja za  štampane medije i servise novinskih agencija 34 miliona, a  projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije 75 miliona dinara.

Podsetimo, državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović decembra 2018. godine rekao je UNS-u da će se medijski konkursi raspisati nakon usvajanja novog Pravilnik kada on prođe Sekretarijat za zakonodavstvo, a da se očekuje da će to biti do kraja te godine.

Izvor: UNS, piše: J. Pešić

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Obaveštenje

Provera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje u gradu Nišu!

Potvrđeno

Od danas jedinstveno tržište rada Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Nišlija

Zoran Maksimović posvetio pesme Nišu i Niškoj Banji, mestima koja su mu u srcu

Dobra vest za poljoprivrednike

Počela isplata po hektaru, produžen rok za prijavu