И ПОЛИТИЧАР И ПОЉОПРИВРЕДНИК: Посланик засукао рукаве

Народни посланик и председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић јуче је засукао рукаве на свом имању риљајући земљу коју припрема за предстојећу пролећну сетву. 

Народни посланик Милија Милетић риља, фото: приватна архива М.М.
Народни посланик Милија Милетић риља, фото: приватна архива М.М.

Милетићу ово није први пут да ради на њиви у својој родној Плужини, селу где се родио и одрастао, он се у слободно време, поред ветерине у којој је стручан, бави пољопривредним пословима, риља, сади, бере, вози трактор, фрезује, музе, па и тели краве и у својој штали, али и где год га позову.

Милетић на њиви са фрезом, фото: М.М.
Милетић на њиви са фрезом, фото: М.М.

Ја се не стидим мог села, не стидим се пољопривреде. Природан сам човек, са свима разговарам и небитно је да ли сам у гуменим сандалама или лакованим ципелама, битно је да смо сви људи, рекао је Милетић за портал ,,Нишке новине“.

БИОГРАФИЈА МИЛИЈЕ МИЛЕТИЋА

Милија Милетић председник Уједињене сељачке странке, рођен је 1968. у селу Плужина код Сврљига. Иза себе има дуг стаж теренског ветеринара – радника.

Пре почетка политичке каријере био је синдикални активиста. Политиком почиње да се бави од 2002. године.

Већ 2004. године изабран је за заменика председника Општине Сврљиг.

После избора 2008. постао је председник Општине.

Новембра 2010. године Уједињена сељачка странка, коју је Милетић основао, званично је регистрована. Седиште странке је у Сврљигу.

За председника Општине опет је изабран јуна 2012. УСС освојила 14 од 27 мандата.

Од 2014. године Милија Милетић постаје народни посланик у Скупштини Републике Србије, да би потом на изборима 2016. године био изабран поново за народног посланика на листи Александра Вучића (СНС).

Исте године, на локалним изборима, именом и презименом освојио је близу око 70% гласова и 20 одборничких мандата од укупно 27 колико броји локална Скупштина у Сврљигу.

Активан је члан Одбора за пољопривреду и председник је пододбора за праћење стања у пољопривреди у најнеразвијенијим крајевима Србије.

Председник је парламентарне групе пријатељства са Словенијом и члан сталне делегације Скупштине Србије у Парламентарној скупштини земаља Црноморске економске сарадње.

Укључен је у тим за развој задругарства на територији Републике Србије.

Ожењен је. Отац двоје деце.

(Биографија преузета са званичног сајта странке)

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: