Zabava

Najava: Peti po redu hip-hop festival „San Derven“ u Svrljigu – Nastupa WHO SEE

Who See nastupa na Festivalu ,,San Derven'', foto: San Derven

Kako je saopšteno, 28. jula biće održan peti po redu „San Derven“, hip-hop festival u Svrljigu koji je muzičko-humanitarna manifestacija sa tradicijom od 2019. godine.

Festival je nastao iz ideje da mladim, talentovanim ljudima pruži priliku da nastupaju i pokažu svoj talenat, promoviše hip-hop kulturu, obogati kulturne sadržaje u Svrljigu i učini ih dostupnim i besplatnim za sve, kao i da promoviše pozitivne društvene vrednosti.

Festival organizuje Kancelarija za mlade Svrljig u saradnji sa Centrom za turizam, kulturu i sport, a pod pokroviteljstvom Opštine Svrljig.

Ove godine, publiku će zabavljati grupa „Who See“, dinamični hip-hop duo iz Crne Gore koji čine Noyz (Dejan Dedović) i Dedduh (Mario Đorđević). Grupa je poznata po energičnim nastupima i specifičnom stilu koji kombinuje hip-hop sa elementima lokalne kulture. Njihov humor, društveno angažovani tekstovi i jedinstveni pristup muzici brzo su ih učinili prepoznatljivima na regionalnoj muzičkoj sceni. „Who See“ su stekli veliku popularnost zahvaljujući hitovima kao što su „Đe se kupaš“, „Nemam ti kad“ i „Pješke polako“. Njihov album „Krš i drača“ doneo im je regionalnu slavu, a bili su i crnogorski predstavnici na Pesmi Evrovizije 2013. godine sa pesmom „Igranka“.

Festival će biti održan na Sportsko-rekreativnom centru Pastirište u Svrljigu, na košarkaškom igralištu, sa početkom u 19 časova. Očekuje se da ovaj događaj privuče veliki broj posetilaca, ljubitelja hip-hop muzike i pozitivne atmosfere.

Pridružite se i podržite mlade talente, uživajte u muzici i doprinesite promociji pozitivnih društvenih vrednosti na petom hip-hop festivalu „San Derven“!

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu

Vremenska

NARANDŽASTI METEO ALARM: Veoma toplo – biće još toplije

22 km

Početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja