Милетић обавестио Народну скупштину о проблему масовних тужби! (ВИДЕО)

Народни посланик Милија Милетић је одржао конференцију за новинаре на којој је обавестио грађане да је Скупштини Србије доставио Обавештење о проблемима општина на југу Србије са масовним тужбама грађана због заузећа приватних парцела приликом изградње атарских и локалних путева.

Раније је на састанку, који је одржан на иницијативу председника Општине Сврљиг и заменице председника Скупштине општине Сврљиг Татјане Лазаревић, 11 општина у Сврљигу договорило формирање заједничке Комисије која ће се обратити за помоћ Републичком геодетском заводу, Министарствима грађевинарства, правде и финансија, Скупштини Србије, Националној алијанси за локални економски развој, Сталној конференцији градова и општина председници Владе Ани Брнабић и председнику Србије Александру Вучићу.

ФОТО: Д.Р (На фотографији представници 11 локалних самоуправа на састанку у Сврљигу)

На иницијативу председника Општине Сврљиг и заменице председника Скупштине општине Сврљиг Татјане Лазаревић, организован је скуп на коме су учествовали представници 11 локалних самоуправа. Тема састанка је била проблем који се дешава у тим рубним подручјима на југу Србије. Поједини адвокати обилазе пољопривредна газдинства и иницирају тужбе којим желе да се тужи општина због атарских путева, односно локалних путева који се налазе на територији општине – рекао је Милетић.

Како је истакао на конференцији за новинаре, због тих тужби долази и велики проблем за буџете тих општина. Атарски и локални путеви су изграђени пре педесет година и до сада се ниједан мештанин није жалио.

Милетић је обавестио грађане да је предао Обавештење о овом проблему Народној скупштини:
Сви заједно смо на састанку у Сврљигу усвојили закључке, ја сам данас предао захтев и предлог. Доставили смо председнику Скупштине закључак са јучерашњег састанка и председнику Одбора за правосуђе и локалну самоуправу – рекао је Милетић.

Народни посланик је упозорио да што пре треба решити проблем масовних тужби и спречити да се „черупају“ буџети локалних самоуправа.
Један од предлога решења је да судови не суде за сваку парцелу где тужи адвокат посебно, већ да се све те тужбе ставе под једну тужбу и да се тако реши проблем, али и да се надомести штета нашим грађанима уколико је има – каже Милетић.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja