МИРИС СВРЉИШКЕ ЈАГЊЕТИНЕ И БОГАТ КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИ ПРОГРАМ! За викенд осма „Јанијада“(ФОТО)

У Сврљигу, тачније у селу Луково, у недељу, 21. августа, биће одржана осма „Јанијада“.

Јанијада је добила назив по традиционалном јелу справљеном од меса сврљишког јагњета.

Стари сврљишки специјалитет, богат културно-уметнички програм и концерт Микија Гајића привући ће и ове године бројне госте.

Јанијада се одржава на простору код објекта месне заједнице, на улазу у село Луково.

Откривамо вам рецепт како да направите ово традиционално јело:

  • Две кашике масти и килограм овчетине,
  • Три струка празилука и три чена белог лука,
  • Три суве паприке и три ловорова листа,
  • Кашика туцане паприке,
  • Два децилитра воде,
  • Зачин, со и бибер по укусу.

ПРИПРЕМА: Корак по корак

У отопљену маст додате осредње коцкице овчетине и мало попржити. Додајте исецкани празилук и динстати петнаестак минута. Потом, сипајте воду и додајте исецкнане суве паприке, ловоров лист и то све кувајте два сата на тихој ватри. На 10 минута пре краја крчкања додајте кашику туцане паприке, бели лук, со, бибер и остале зачине по жељи.

 

 

 

 

ИЗВОР: Нишке новине/Сврљишке новине

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Bravo Srbijo!

Srpska lepinja 29. na svetskoj listi najboljih hlebova

Za pohvalu

Svrljig ove godine ponovo domaćin manifestacije ‚‚Zeleni oktobar“

Kraj bogat vodom

Izvor „vode za stomak“ u Popšici – prirodni lek i čudo koje ne presušuje

Hronika

Dečak (13) pronađen bez svesti u parku u Nišu, u toku istrage okolnosti