Uhapšene četiri osobe zbog trgovine uticajem

policija aleksinac

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili četiri osobe, osumnjičene za malverzacije u vezi sa zapošljavanjem osoba koje su bile u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Policija, ilustracija, foto: Niške novine
Policija, ilustracija, foto: Niške novine

Uhapšeni su J. M. (1961), organizator programa za zapošljavanje i odgovorno lice Filijale Leskovac NSZ, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, i P. S. (1961), republički tržišni inspektor Odseka tržišne inspekcije Leskovac, osumnjičen za trgovinu uticajem u podstrekavanju.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, uhapšen je M. Đ. (1986), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje, dok se za trgovinu uticajem u pomaganju tereti J. Đ. (1993).

Sumnja se da je P. S. podstrekao osumnjičenog J. M. da utiče na zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Leskovcu da pozitivno reše zahtev M. Đ. u vezi sa dodelom subvencija za 2022. godinu u iznosu od 250.000 dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

P. S. je, kako se sumnja, za sebe i J. M., na osnovu prethodnog dogovora, od osumnjičenog M. Đ. primio 200 evra, koje mu je na ruke predala J. Đ.

Osumnjičenima P. S. i J. M. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. Đ. i J. Đ. privedeni u tužilaštvo, navodi se u saopštenju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Vera

Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Velika suma novca! ! !

Doljevčanin stekao sedam miliona evra utajom poreza i prevarama u Nemačkoj! UHAPŠEN U NIŠU

Politika je...

SVRLJIG: Na lokalne izbore u koaliciji SNS-SPS-ZAVETNICI

Obaveštenje za vozače

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 11. do 17. marta