Велики одзив кандидата за добровољно служење војног рока

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић разговарао је данас у Новом Саду са начелницима регионалних центара Министарства одбране о раду и задацима тих центара у наредном периоду.

Војска и полиција, фото: Марко Миладиновић
Војска и полиција, фото: Марко Миладиновић

Стефановић је том приликом истакао да је овогодишњи одзив за добровољно служење војног рока за мартовску класу најбољи у последњих пет година и да се до сада већ пријавило 670 кандидата, додавши да имамо 112 кандидата за Курс резервних официра, што показује да се млади људи све више опредељују да служе својој земљи.

Један део тих људи, и то више од 80 одсто, касније се определи да настави службу као професионални војник, рекао је он, похваливши колеге из регионалних центара, који су улагали велики напор и у годинама када то није било лако, уз наду да ће се заједничким снагама успети у томе да још већи број људи дође у војску и да се унапреди квалитет свега што Министарство и Војска Србије пружају.

Начелник Управе за обавезе одбране пуковник Драган Котарлић информисао је током данашњег састанка министра одбране о степену реализације задатака у надлежности те управе, попут војне, радне, материјалне обавезе, али и о пословима мобилизације, добровољном служењу војног рока и обучавању грађана.

Начелник Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад пуковник Миодраг Надлачки посебно се осврнуо на активности које су обележиле период за нама у вези са добровољним служењем војног рока и промоцијом војног позива.

Регионални центар Министарства одбране Нови Сад као територијални орган Министарства, врши послове из делокруга Министарства одбране за територију АП Војводина и намењен је за обављање послова који се односе на цивилну одбрану, планирање припрема за одбрану и извршавање војне, радне и материјалне обавезе.

Састанку у Новом Саду присуствовали су и начелници регионалних центара Министарства одбране Ниш, пуковник Ненад Марковић, Крагујевац, пуковник Игор Авдић, Ваљево, пуковник Зоран Смиљанић и Београд, потпуковник Љубиша Игић, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Аутор: mod.gov.rs

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom