Nastavlja se ulaganje u policiju i njeno opremanje

hapsenje nis

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa predstavnicima pet najvećih policijskih sindikata o rezultatima ostvarenim tokom ove godine na polju poboljšanja uslova rada i materijalnog položaja pripadnika policije i drugih zaposlenih u Ministarstvu.

Policija, ilustracija, foto: M.M.
Policija, ilustracija, foto: M.M.

Predstavnici sindikata dali su apsolutnu podršku radu Ministarstva i konstatovali da ulaganje u policiju i njeno opremanje nikada nije bilo na višem nivou i da policijski službenici nisu uživali veću podršku i poverenje rukovodstva MUP-a.

Vulin je predstavnicima sindikata iskazao zahvalnost na razumevanju i podršci koju su pružili, uz uverenje da će dobar socijalni dijalog i saradnja biti nastavljeni i u narednom periodu.

On je rekao da, zahvaljujući politici predsednika Srbije i ekonomskom napretku naše zemlje, budžet resornog ministarstva konstantno raste, a samim tim i standard pripadnika policije.

Plate zaposlenih beleže stalan rast, ove godine su uvećane u dva ciklusa za pet odsto, a očekuje nas povećanje primanja i naredne godine, poručio je ministar i naglasio da konstantnim ulaganjima Ministarstvo jača svoje kapacitete kroz nabavku opreme, naoružanja i unapređenja uslova rada.

Prema njegovim rečima, ulaganje u opremu i naoružanje je ulaganje u bezbednost naših pripadnika, ali i bezbednu budućnost naše dece.

Policajci, kako je ukazao, obavljaju jedan od možda najtežih poslova, što država izuzetno ceni i trudi se da im kroz različite projekte zahvali na požrtvovanju, borbi i rezultatima koje ostvaruju.

Samo kroz projekat državne stanogradnje velikom broju pripadnika snaga bezbednosti biće rešeno životno pitanje, a do sada je kupoprodajne ugovore zaključilo 2.275 policijskih službenika, precizirao je ministar.

On je potvrdio da će obuke i stručna usavršavanja biti prioritet Ministarstva i u narednom periodu, i naglasio da se više neće dozvoliti da postdiplomci Kriminalističko-policijskog univerziteta rade sa nižim stepenom obrazovanja, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Tu grešku smo ispravili i njih 547 promovisano je u čin zastavnika i poručnika sa odgovarajućom stručnom spremom. Mi ulažemo u budućnost, u mlad kadar koji će sutra rame uz rame sa starijim kolegama brinuti o bezbednosti naroda i biti stub i oslonac Srbije, naglasio je Vulin.

On je dodao da pored brige o aktivnom sastavu Ministarstvo vodi računa i uvek će brinuti o srodnicima i deci svojih pripadnika koji su stradali obavljajući svoju dužnost.

U tom kontekstu, ministar je naveo da je tokom ove godine u radni odnos primljen 101 srodnik poginulih i ranjenih policajaca, a 168 dece dobija stipendiju Ministarstva unutrašnjih poslova, poručivši da žrtva njihovih očeva nikada neće biti zaboravljena.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Nezavisnog sindikata policije, Sindikata srpske policije, Policijskog sindikata Srbije, Nezavisnog policijskog sindikata i Sindikata vatrogasaca Srbije.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu

Vremenska

NARANDŽASTI METEO ALARM: Veoma toplo – biće još toplije

22 km

Početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja