O budžetu za 2022. godinu pred kamerama

budžet Niš

Gradonačelnica Niša sa saradnicima, članovima Gradskog veća, načelnicima gradskih uprava  i direktorima javnih i javno komunalnih preduzeća predstavila je Nacrt odluke o budžetu Grada Niša za 2022. godinu u specijalnoj emisiji na RTV Belami.

Preuzeto sa zvaničnog sajta Grada Niša, www.ni.rs
Preuzeto sa zvaničnog sajta Grada Niša, www.ni.rs

U kreiranju tog najvažnijeg dokumenta Grada Niša učestvovali su građani Niša svojim predlozima i sugestijama direktnim uključenjem u program i slanjem pitanja putem elektronske pošte.

Najveće interesovanje građana bilo je za izgradnju vodovoda, kanalizacije i izgradnju putne infrastrukture.

Učesnici u javnoj raspravi predstavili su građanima planirane prihode i rashode, kao i ciljeve planirane u 2022. godini.

Budžet za iduću godinu je razvojni i projektovan je na 11,8 milijardi dinara. U idućoj godini očekuju se veći prihodi od poreza na zarade i poreza na imovinu.

Izgradnja akva parka je najveća gradska investicija koja će podstaći razvoj Niške Banje, ali i razvoj drugih oblasti kao što su poljoprivreda, turizam, usluge.

Sa povećanjem broja zaposlenih uvećavaju se i prihodi od zarada koji već imaju uzlazni trend.

Jačanje povoljnog poslovnog okruženja, ulaganje u nove industrijske zone i privlačenje novih investicija, započinjanje ili završetak kapitalnih investicija, ravnomerna izgradnja komunalne i putne infrastrukture na područjima svih pet gradskih opština, ciljevi su o kojima se govorilo u javnoj raspravi pred televizijskim kamerama.

Nacrt odluke o budžetu za 2022. godinu bilo je prvo takvo predstavljanje najvažnijeg dokumenta građanima Niša pred televizijskim kamerama i uz učešće građana i kompletnog sastava onih koji se nalaze na najodgovornijim gradskim dužnostima.

Televizijskoj raspravi prethodila je dvočasovna javna rasprava u Gradskoj kući, a svi zainteresovani mogli su svoje predloge da dostavljaju u prethodnih mesec i po dana Gradskoj upravi za finansije.

Izvor i foto: Grad Niš, zvaničan sajt

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu

Vremenska

NARANDŽASTI METEO ALARM: Veoma toplo – biće još toplije

22 km

Početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja