Школе широм Србије добиле 7.000 рачунара

министарство

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да је донирало 7.000 рачунара и 480 штампача основним и средњим школама широм Србије у циљу унапређења процеса наставе.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић навео је да ће ова подршка бити значајна у обављању редовних активности, али и у даљем образовању о дигиталној писмености, како наставника, тако и ученика.

Пандемија коронавируса показала је колико је све што смо урадили на пољу дигитализације пре пандемије било важно да брзо реагујемо и обезбедимо услуге на свим нивоима нашим грађанима, па тако и у области образовања, рекао је Ружић, уз напомену да је онлајн настава заменила редовну, али да ученици и студенти нису били ускраћени за потребно знање.

Он је указао на то да, иако се данас у свим основним и средњим школама одвија непосредна настава, ова опрема служи за даље усавршавање наставника, подршку ученицима и дигитализацију наставних процеса.

Почетком октобра анкетирали смо школе о њиховим потребама и иако овом опремом не решавамо све захтеве, важно је да ту подршку школама чинимо континуирано и непрестано, истакао је први потпредседник Владе и најавио да ће у 2022. години бити додељено скоро 20.000 рачунара.

Извор: Влада Србије

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja