U Nišu vakcinisano više od 50 odsto mladih

Kako je rekao dr Branislav Tiodorović naglasio je da su kovid propusnice već dale rezultata.

Vakcina, ilustracija, Piksabaj
Vakcina, ilustracija, Piksabaj

– Imamo značajno povećanje vakcinaje među mladim ljudima između 18 i 35 godina starosti. U centralni gradskim opštinama u Beogradu vakcinisano je više od 30 odsto mladih dok je u Nišu vakcinisano čak 50,36 procenata mladih. To je važno jer se mladi najviše kreću, zaražavaju i prenose virus. Nažalost, pre neki dan preminula nam je od kovida nevakcinisana devojka stara svega 25 godina i pritom bez pratećih bolesti – naglasio je Tiodorović.

Kako je rekao,Krizni štab tek treba da donese odluku o proslavi Nove godine čak i na otovorenom i dodao da je vakcinisano više od 80 odsto onda bismo svi mogli da idemo na trgove i slavimo.

Inače, hotel na Staroj planini doneo je odluku da uvede kovid propusnice od 1. januara tako što će svim gostima biti priznavan bilo koji negativan test na koronu s tim što će oni koji nisu testirani moći da se antigenski testiraju u hotelu. To testiranje obavljaće osoblje Zdravstvenog centra u Knjaževcu, a ko bude pozitivan na testu dobiće nazad ceo novac od aranžamana.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Prelepo mesto

SRPSKI AMAZON NA 20 KM OD NIŠA – OVAKO IZGLEDA KUPANJE U PRAVOM RAJU! (FOTO)

Zabava

Na Belmužijadi Boban Zdravković, Dragana Mirković i Zorana Mićanović

Sport

Košarka: Srbija – SAD, pripremna utakmica

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu