Традиционална промоција ,,Белмужијаде“ у ресторану ,,Бисер“! За викенд Цеца у Сврљигу

белмужијада у сврљигу

Данас је најављена 15. Белмужијада, привредно-туристичка и културна манифестација сврљишког краја. 

Промоција Белмужијаде, фото: М.М.
Промоција Белмужијаде, фото: М.М.

На промоцији Белмужијаде председник општине Сврљиг Мирослав Марковић и народни посланик Милија Милетић говорили су о програму манифестације, али и о самом значају одржавања Белмужијаде у Сврљигу.

У петак почиње 15. Белмужијада у Сврљигу. Целе године смо радили и спремали се како би ова манифестација била посећенија од свих претходних, а у прилог томе је и припрема инфраструктуре за пријем великог броја људи из целе Србије, али и из комшијских земаља – Бугарске, Северне Македоније, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, рекао је Марковић и искористио прилику да позове све из региона да дођу и уживају у чарима традиционалне 15. Белмужијаде. 

Народни посланик Милија Милетић каже да је ова манифестација прерасла у нешто сасвим озбиљно где за три дана људи могу да зараде и од тог прихода пристојно живе неколико месеци.

Од Белмужијаде смо направили бренд, сви нас по томе препознају, наша храна је најукуснија а људи из Сврљига веома љубазни и поштени. Позивам вас да дођете и да се уверите у све наше квалитете, да осетите чар јужне Србије, добре хране и провода, поручио је посланик Милетић.

Белмуж, фото: М.М.
Белмуж, фото: М.М.

Белмуж је традиционални специјалитет из планинских крајева југоисточне Србије, конкретно из сврљишког краја, али се припрема и у другим местима. Прави се од младог овчјег и крављег сира и пројаног брашна. Белмуж се налази на листи нематеријалног културног наслеђа Србије, а заштићен је као сврљишки бренд.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja