Оштрије мере Градског штаба! Следећа два викенда не ради бувља и ауто пијаца

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша оценио је да је епидемиолошка ситуација ванредна са претњом да пређе у катастрофалну и да се од почетка епидемије бележи најоштрији раст броја заражених коронавирусом.

Илустрација, стоп Ковид, фото: Fernando Zhiminaicela, pixabay.com
Илустрација, стоп Ковид, фото: Fernando Zhiminaicela, pixabay.com

Градски штаб наложио је надлежним службама ригорозну контролу и надзор у поштовању прописаних епидемиoлошких мера – појачан рад Комуналне милиције и комуналних инспектора уз асистенцију припадника Полицијске управе.

Наложено је ЈКП „Горица“ да предузме све мере епидемиoлошке заштите током предстојећих Задушница – забрана окупљања више од пет особа на отвореном, држање физичке дистанце или обавезно ношење маске.

Налаже се ЈКП „Тржница“ да предузме све мере поштовања епидемиолошких мера на зеленим пијацама и кванташкој пијаци, а Дирекцији за јавни превоз предузимање ригорозних мера контроле и надзора у поштовању мера у јавном градском саобраћају.

Градски штаб за ванредне ситауције Града Ниша донео је одлуку да у наредна два викенда бувља и ауто пијаца буду затворене.

Грдски штаб апеловао је на грађане да се одмах, са првим симтомима који указују на заражавање коронавирусом, јаве лекарима у ковид амбулантама.

Позивају се грађани, који то желе, да се пријаве за вакцинацију уз процену свог здравља и сагледавање контаката у последњих пет дана пре одласка на вакцинални пункт.

У Нишу је, како је саопштено, вакцинисано 80.000 грађана и Ниш предњачи по броју вакцинисаног становништва у Србији. Дом здравља располаже свим врстама вакцине.

Извор: Град Ниш

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: