Сврљишки ветеринари Горан и Милош тимским радом царским резом ојагњили 7 оваца

Сврљишки ветеринари Горан Михајловић и Милош Здравковић Здравче, тимским радом, царским резом у току једног месеца ојагњили су седам оваца, што није нимало лак посао, пише портал ,,Сврљишке новине“. 

Царским резом породила два јагњега, фото: Сврљишке новине
Царским резом породила два јагњега, фото: Сврљишке новине

За осам година, од како радим у Ветеринарској станици у Сврљигу, обично, царским резом, ојагњи се једна – до две овце током године. Ове године задесило се да смо на тај начин ојагњили чак седам оваца и то у року од месец дана, рекао је ветеринар Горан Михајловић.

Код сточара Милинка из Лабукова три овце су се ојагњиле царским резом, све три су ојагњили Горан и Милош, што је и заинтресовале наше новинаре за ову тему.

Долази и до тога да се овца јагњи царским резом, тежак је то посао за ветеринаре али и за власника, али најбитније је да на крају све буде како треба, коментаришу сточари сврљишких села који су се сусрели са порађајем путем царског реза код својих грла стоке за портал ,,Сврљишке новине“.

Лепотани, Сврљишке новине фото
Лепотани, Сврљишке новине фото

Како сазнајемо, царски рез код оваца се ради углавном када јагње не може да изађе природним путем због унутрашњих мера карлице овце или због неких других потешкоћа приликом порађаја, нпр. затворених канала услед торзије, односно увртања материце, те нодовољно отвореног порађајног канала.

Ветеринари и страствени љубитељи пчела и пчеларства Милош и Горан (десно)
Ветеринари и страствени љубитељи пчела и пчеларства Милош и Горан (десно)

Вредно је истаћи да је последња интервенција ветеринара Горана Михајловића и Милоша Здравковића Здравчета била успешна, а на свет су стигла два прелепа јагњета – црне и беле боје.

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja