Градска општина

ГО ПАНТЕЛЕЈ: Стручна подршка оснаживању особа са инвалидитетом

Радни састанак који су председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и ресорни већник за омладину и спорт, Миљан Хаџовић одржали са проф. др Бојаном Јоргићем и проф. др Марком Александровићем посвећен је наставку институционалне сарадње са Факултетом за спорт и физичко васпитање у Нишу и посебно у домену стручне подршке оснаживању особа са инвалидитетом.

ГО Пантелеј, фото: Гугл мап, фото из 2014.
ГО Пантелеј, фото: Гугл мап, фото из 2014.

Афирмисани предавачи са дугогодишњим искуством у овој области, професори Јоргић и Александровић, у оквиру актуелног ИПА пројекта „Адаптивне физичке активности и спорт-млади за младе“, који реализују у својству менаџера и координатора пројекта, иницирали су укључивање младих са подручја Општине Пантелеј у едукацију којом би стекли нова знања и вештине у области пливања и фитнес тренинга особа са инвалидитетом.

Ова иницијатива одраз је континуитета дугогодишње, плодне, институционалне сарадње која је произвела запажен, вишегенерацијски успех у јачању физичке и моторичке спремности особа са инвалидитетом до постизања врхунских спортских резултата у бројним дисциплинама на параолимпијским и другим високорангираним такмичењима.

У складу са оперативним корацима који су договорени на састанку, позив младима са територије Градске општине Пантелеј за овај вид едукације, биће званично упућен током наредне седмице.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja