Saradnja

SOKOBANJA I SVRLJIG PLANIRAJU USPEŠNU SARADNJU

sokobanja - susret 1

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i narodni poslanik Milija Miletić sa svojim saradnicima danas su se sastali sa predsednikom opštine Sokobanja dr Miodragom Nikolićem kako bi razgovarali o saradnji dveju opština na polju turizma.

Predsednici dveju opština
Predsednici dveju opština

Znajući da je Sokobanja turistički razvijena opština, te da se jednim delom graniči sa Svrljigom, predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković predložio je da saradnja bude intenzivnija u pogledu razvoja turizma, ali i u drugim oblastima kao što je poljoprivreda, kultura, sport – lovni turizam i sl.

Konkretno, bilo je reči o zajedničkom nastupanju na predstojećim projektima koji će biti raspisani od strane Evropske unije, a tiču se direktno razvoja turističkih mesta i malih sredina koje planiraju da se ozbiljno bave turizmom što uključuje i razvoj sela i netaknute prirode.

Pokušaćemo da sa susednom opštinom Sokobanja ostvarimo dobru saradnju, da zajedno učestvujemo na konkursima i od njih prepišemo bar deo onoga što rade po pitanju turizma, rekao je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Takođe, dogovoreno je da obe opštine prilikom planiranja budžeta za 2021. godinu uvrste i revitalizaciju puteva koji spajaju Svrljig i Sokobanju kroz sela Labukovo sa svrljiške i Radenkovac sa sokobanjske strane.

Predsednik opštine Sokobanja dr Midorag Nikolić izrazio je želju da se saradnja između Sokobanje i Svrljiga intenzivira, te da se turistički centri dveju opština što pre povežu i objedine turističku ponudu.

On je istakao da veliki broj turista koji posećuje Sokobanju obilazi i druge opštine, a njihov predlog će ubuduće biti i opština Svrljig, pored Knjaževca, Niša i drugih okolnih mesta.

Nikolić je predložio da novi sastanak bude održan u Svrljigu u prostorijama Centra za turizam, kulturu i sport gde će se precizirati ciljevi i postupci realizacije dogovorenih planova.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom