ДЈБ прогласио бојкот избора на свим нивоима

Главни одбор ДЈБ, заједно са председницима, координаторима и повереницима из 93 локална одбора, данас је једногласно на предлог Председништва ДЈБ донео одлуку о бојкоту предстојећих избора на свим нивоима.

Доста је било, лого
Доста је било, лого

Да би бојкот био успешан, довољно је да изборе бојкотује кредибилна опозиција: СзС, ПСГ и ДЈБ. ДЈБ сматра да ће бојкот бити успешан ако на изборе изађе мање од 40% уписаних бирача. Такви избори ће дати нелегитимну Скупштину у којој ће најмање три четвртине, а вероватно и четири петине посланика бити из СНС-а и СПС-а.

Без обзира на чињеницу да ће ЕУ, а пре свих Немачка која се једина у ЕУ директно бави Балканом, покушати и овакву СНС-СПС Скупштину да прогласи легитимном, иако им је кристално јасно да у Србији не постоје услови за фер и поштене изборе, једини коју су власни да дају легитимитет Скупштини су њени грађани којима ће бити очигледно да она нема капацитет да доноси важне одлуке. СНС и СПС више неће имати иза кога да се крију.

Зашто смо се определили за бојкот? Учествовање на намештеним изборима значи прећутно прихватање дикататуре: медијског мрака, застрашивања бирача и изборне крађе. То је исто као прихватање бокс меча у коме су вам везане и руке и ноге. Након такве намештене утакмице, коју можете само да изгубите, власт може с правом да каже да сте прихватили услове и да немате право да се буните.

Опширније на линку

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: