Стара планина постаје најатрактивнија туристичка дестинација у овом делу земље

Дефинитивно, по речима многих туриста и познаваоца туристичких прилика Стара планина полако, али сигурно постаје најатрактивнија туристичка дестинација у овом делу Србије. 

Стара планина, фотографија: И.Д. портал ,,Књажевачке новине''
Стара планина, фотографија: И.Д. портал ,,Књажевачке новине“

Стара планина је последњих година готово постала једна од атрактивнијих, ако не и најатрактивнија туристичка дестинација у Србији, по запажању страних туриста и познавалаца ове области.

За све нас Стара планина је још увек неистражена територија, дивљина и природа какву одувек желе сви који хрле да побегну из града, са усијаног асфалта, градске гужве и посла који им је преко главе.

Наша екипа данас је боравила на Старој планини, дружили смо се са туристима који су дошли да скијају, санкају, уживају у зимским чаролијама које нуди ова лепотица у овом прекрасном периоду.

Први пут сам овде, ово је прелепо и уједно ми је жао што нема много више информација о Старој планини на јавном сервису, на другим националним телевизијама, радио станицама и порталима, али добро, захваљујући вашем порталу ‚‚Kњажевачке новине“ прочитао сам доста тога о туризму овде, хвала вам дивни сте, рекао је Саша Петрвоић из Београда.

Стара планина, фотографија: И.Д. портал ,,Књажевачке новине''
Стара планина, фотографија: И.Д. портал ,,Књажевачке новине“

Тренутно, на Старој планини стазе су препуне, сви хотели и смештајни капацитети, а пошто је викенд људи пристижу са свих страна.

На овој лепотици, као и у свим већим туристичким центрима, можете изнајмити скије и сву другу потребну опрему за скијаше.

Велики број туриста од куће крене већ припремљен, са скијама, зимском опремом и сл.

СВЕ ПУНО НА СТАРОЈ ПЛАНИНИ 

Сви смештајни капацитети су попуњени, а како смо сазнали и то не само за викенд, већ до марта ове године, па и у марту има туриста који су најавили свој долазак.

Уколико планирате да посетите Стару планину, да тамо будете за викенд или који дан више, планирајте то што пре и резервишите ваше место у прелепим апартманима који се нуде на врху Старе планине.

Да би сте се уверили у лепоту топлог Планинарског дома који је скоро реновиран, посетите овај линк и уживајте у прелепим фотографијама.

Извор: Књажевачке новине

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja